Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο 13ος Επιβάτης


“Ο 13ος επιβάτης” του Γιάννη Μαρή, ως εικονογραφημένο ανάγνωσμα με σκίτσα του Μιχάλη Γάλλια, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή". Έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου του 1962 και ολοκληρώθηκε ύστερα από 128 συνέχειες… Ως μυθιστόρημα σε βιβλίο κυκλοφόρησε το 1969 από τις εκδόσεις “Περγαμηνή”, ενώ δεν έχει εκδοθεί στη σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Γιάννη Μαρή από τις εκδόσεις “Ατλαντίς-α/φοι Πεχλιβανίδη”.
Το “Παραλογοτεχνίας Ανάγνωσμα” αναγνωρίζει ρητά ότι τα πνευματικά δικαιώματα του έργου στην εικονογραφημένη μορφή του ανήκουν καθ’ ολοκληρία στους δημιουργούς του Γιάννη Μαρή ως συγγραφέα του και στον Μιχάλη Γάλλια ως εικονογράφου του, ενώ η αναδημοσίευσή του από τα φύλλα της εφημερίδας “Απογευματινή” έγινε μόνον για ψυχαγωγικούς λόγους αφενός και για ενημερωτικούς αφετέρου, ώστε το έργο να γίνει γνωστό από τους νεώτερους αναγνώστες μην αποσκοπώντας σε κανενός είδους εμπορικό όφελος. Σε καμιά, δε, περίπτωση δεν ενθαρρύνει την αναπαραγωγή αυτής της ανάρτησης για εμπορικούς σκοπούς. Ωστόσο, για λόγους προσωπικής επιλογής, δεν την σφραγίζει με κάποια υδατογραφία προκειμένου να αποτρέψει την αθέμιτη εμπορική αναπαραγωγή της.
Η συχνότητα των αναρτήσεων είναι προς το παρόν εβδομαδιαία· κάθε Πέμπτη. Η κάθε συνέχεια αποτελείται από πέντε στριπς, ενώ καταβαλλεται προσπάθεια να γίνει καθημερινής ανάρτησης, ώστε να συντομευθεί ο χρόνος δημοσίευσής του.











1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική και σπάνια δημοσίευση αυτής της περιόδου του Γκαούρ-Ταρζαν,ωραιο τευχος με στοιχεία Υπερανθρώπου όπως ανέφερες,ειδα και τους τιτλους όλων των τευχων,πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ν.Ρουτσο την ευρηματική ιδιοφυϊα του στους τίτλους των τευχών,ο απόλυτος τρόμος και η φρίκη πλανάται,σχεδον σε όλους τους τίτλους Γιώργο,τι γνώμη έχεις επ'αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή